Selamat Hari Lahir, Aten :)

23 08 2010

Salam..

Hari ni, tanggal 23 Ogos 2010 genaplah 21 tahun usia gadis comel yang sangat senang dengan panggilan manja beliau “Aten”.. Dalam sedar tak sedar, dah masuk dalam golongan dewasa kamu ye Aten..hehe.. Tapi masih jauh lagi perjalanan yang harus ditempuhi, yang paling dekat ialah kena selesaikan dulu tugas ‘study’ yang masih belum selesai tu.

Birthday dia jatuh hari isnin, hari aku kerja & hari dia ade kelas+lab+diskusi yang mungkin akan tamat lewat malam. Aku plak, mungkin balik lambat. Kalau balik awal pun, xtau la kul bape nak sampai Puncak Alam tu memandangkan keadaan jalanraya yang jem giler kat Bukit Jelutong, menghala ke Batu Arang tuh.

Jadi aku celebrate awal sket ngan dia. Semalam (ahad) aku berbuka ngan dia kat Restoran Ramai. Dekat2 ngan area Setia Alam/Klang sane tuh. Kitorang makan nasik, udang pedas, tomyam seafood, kailan ikan masin, kerabu, dan telur dadar jek..Tu pon sampai kembung dibuatnye. Yang si Aten plak, siap mintak nasik tambah lg.. :p

Ape pun, di hari yang indah ni aku nak mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat hari lahir yang ke 21 kepada buah hatiku yang tercinta, Fathin Diyana. Aku mohon ampun dan maaf andainya ada kata2, tingkah laku, perangai buruk/baik yang secara langsung atau tidak menyinggung perasaan. Kadang2 emosi aku ni tak stabil jugak, nak ikut cakap sendiri jek..

Aten + Juadah Berbuka

Advertisements




Selamat Pagi! xD

11 08 2010

Salam…

Lame sudah aku tak update blog ni. Nak bagi alasan sibuk keje kang, macam tak betol je kan. So lebih baik la jujur je. Sbnrnye, aku malas nak taip. Banyak benda nak cerita, banyak benda nak tulis, tapi tahap kemalasan tu mengatasi segalenye.

Pagi ni rase nak menulis, so aku tulis je la. Sambil2 menunggu azan subuh berkumandang pada 1 ramadhan ni kan. Tadi aku sahur megi goreng je kat kedai mamak depan umah. Sempat jugak la ber’sms’ ngan akak aku kat kampung. Tanye dia sahur ape je. Dia jawab, ” Lauk biase2 je, ayam goreng ngan ikan sambal..” Perghh mantap siot diorang sahur..hehe..

Each year, tiap kali bulan puase je, mesti aku terigt. Dulu masa kat kampung, zaman sekolah rendah dulu, sahur satu family mmg best. Masa ni abang2 aku semua belum lagi hijrah ke KL la. Sahur biasenya mak aku akan masak sedap2 baekkk punye. Tapi bila bangun tido, aku sorang je yang mkn. Yang lain tgk aku mkn sambil minum air segelas dua jek..hehe..Lepas je aku abes mkn, semua pun masuk tido balik. Bangun sahur mmg semata-mata nak tgk aku mkn agaknye..

Pejam celik kejap je dah masuk bulan puasa balik. Cepat betul masa berlalu..Ok la, sok sambung plak..