Selamat Pagi! xD

11 08 2010

Salam…

Lame sudah aku tak update blog ni. Nak bagi alasan sibuk keje kang, macam tak betol je kan. So lebih baik la jujur je. Sbnrnye, aku malas nak taip. Banyak benda nak cerita, banyak benda nak tulis, tapi tahap kemalasan tu mengatasi segalenye.

Pagi ni rase nak menulis, so aku tulis je la. Sambil2 menunggu azan subuh berkumandang pada 1 ramadhan ni kan. Tadi aku sahur megi goreng je kat kedai mamak depan umah. Sempat jugak la ber’sms’ ngan akak aku kat kampung. Tanye dia sahur ape je. Dia jawab, ” Lauk biase2 je, ayam goreng ngan ikan sambal..” Perghh mantap siot diorang sahur..hehe..

Each year, tiap kali bulan puase je, mesti aku terigt. Dulu masa kat kampung, zaman sekolah rendah dulu, sahur satu family mmg best. Masa ni abang2 aku semua belum lagi hijrah ke KL la. Sahur biasenya mak aku akan masak sedap2 baekkk punye. Tapi bila bangun tido, aku sorang je yang mkn. Yang lain tgk aku mkn sambil minum air segelas dua jek..hehe..Lepas je aku abes mkn, semua pun masuk tido balik. Bangun sahur mmg semata-mata nak tgk aku mkn agaknye..

Pejam celik kejap je dah masuk bulan puasa balik. Cepat betul masa berlalu..Ok la, sok sambung plak..

Advertisements

Actions

Information

One response

13 08 2010
Khairul

huh…sahur mamak, ape class

aku sahur nasi berlauk di rumah…wakaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: